U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

One Pan rozemarijnpuree met sperziebonen, pesto en parmaham

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100 g groene pesto
  • 200 g parmaham

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen en naalden van de takjes rozemarijn toe. Schenk 50 ml water in de pan en smoor de boontjes afgedekt in 8 minuten beetgaar.
  • Voeg de puree toe. Verwarm de puree afgedekt op matig vuur. Roer regelmatig, voeg indien nodig een scheut water toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Neem de pan van het vuur. Schep de pesto met peper naar smaak door de puree. Leg de parmaham losjes op de puree en besprenkel eventueel met een straaltje extra vierge olijfolie.
  • Liever zonder vlees? Laat de parmaham weg en schep 200 gram in kleine blokjes gesneden magor, brie of belegen kaas door de warme puree.
  • Knapperige sperziebonen in een romige puree, met rozemarijn en pesto als smaakmakers. Garneer losjes met parmaham voor een luxe tintje. Eten er kinderen mee? Vervang de helft van de ham door opgerolde plakjes salami. Je nieuwe gezinsfavoriet!
  • Variatietip: Ook lekker met Aviko Aardappelpuree Fijne Kruiden.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 520 kcal
  • 30 g vet waarvan 8 g verzadigd
  • 36 g koolhydraten
  • 21 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 3,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen